Message d’erreur après un changement de pièce sur iPhone iPhone Xs - 14 Pro Max

Foutmelding na het vervangen van onderdelen op de iPhone: waarom en hoe dit te verhelpen

Als u een onderdeel van uw iPhone, zoals de batterij, het scherm of de camera, heeft vervangen door een niet-origineel of niet door Apple goedgekeurd onderdeel, is het u wellicht opgevallen dat er een foutmelding op uw scherm verschijnt. Als u bijvoorbeeld de batterij hebt vervangen, luidt het bericht: "Kan niet verifiëren dat deze iPhone een originele Apple-batterij heeft. De batterijstatus is niet beschikbaar voor deze iPhone." Als u het scherm hebt gewijzigd, luidt het bericht: "Kan niet verifiëren dat deze iPhone een origineel Apple-display heeft. True Tone is uitgeschakeld." Als u de camera hebt gewijzigd, luidt het bericht: "Kan niet verifiëren dat deze iPhone een echte Apple-camera heeft. Optische beeldstabilisatie is uitgeschakeld."

Deze berichten zijn het resultaat van een systeem dat door Apple is opgezet om de onderdelen te identificeren die op zijn apparaten zijn geïnstalleerd. Apple-onderdelen hebben een microcontroller die informatie geeft over hun staat en authenticiteit. Als het onderdeel niet wordt herkend door het iPhone-moederbord, verschijnt er een foutmelding en zijn sommige functies uitgeschakeld. Dit betekent niet dat het onderdeel defect is of van slechte kwaliteit is, maar dat het niet door Apple is gevalideerd.

Dit systeem werd uitgelicht door een video van Justin Ashford, een onafhankelijke reparateur. Daaruit bleek dat de foutmelding zelfs verschijnt wanneer de originele batterijen van twee identieke iPhones worden verwisseld. Dit bewijst dat de boodschap niet gekoppeld is aan de kwaliteit van het onderdeel, maar aan de identificatie ervan door het systeem.

Als u een van deze berichten heeft ontvangen, raak dan niet in paniek! Dit heeft geen invloed op de capaciteit of prestaties van uw apparaat. Dit is een beveiligingsmaatregel van Apple om zichzelf te beschermen in geval van een incident. Als uw iPhone een probleem vertoont dat verband houdt met een niet-origineel of niet-goedgekeurd onderdeel, kan Apple weigeren de reparatie of garantie te dekken.

Als u deze berichten echter wilt laten verdwijnen en alle functionaliteit van uw iPhone wilt terugkrijgen, zijn er oplossingen. U kunt een origineel of door Apple goedgekeurd onderdeel aanschaffen of gebruik maken van een professionele reparatieservice die over de benodigde tools beschikt om de microcontroller te resetten en het onderdeel door het systeem te laten herkennen.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en competente reparatiedienst voor uw Apple-toestel, raden wij Belmobile.be aan. Belmobile is een Apple-productspecialist die snelle, kwaliteitsvolle reparaties biedt, met gegarandeerde onderdelen en gratis levering. Of het nu gaat om het vervangen van de batterij, het scherm of de camera van je iPhone, Belmobile garandeert je een onberispelijke service en een optimaal resultaat.

Voor meer informatie over de diensten van Belmobile, bezoek hun website: https://belmobile.be/. U kunt hen ook telefonisch contacteren op 02 275 98 67 of per e-mail op info@belmobile.be.

Laat deze foutmeldingen uw leven niet verpesten! Vertrouw op Belmobile om uw iPhone te repareren en profiteer ten volle van de functies ervan!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.