Réparation Problèmes Face-id iPhone X/XSMAX/11PRO/12PROMAX/13PROMAX

Herstel iPhone Face-id-problemen

Heeft u een probleem met de Face ID-functie op uw iPhone of iPad? Weet u niet hoe u het moet repareren of met wie u contact moet opnemen? Geen paniek, wij zijn hier om u te helpen! In deze blogpost leggen we uit hoe Face ID werkt, hoe je het indien mogelijk zelf kunt repareren en waarom je voor Belmobile.be kiest als jouw vertrouwde reparatiedienst.

Wat is Face ID en hoe werkt het?

Face ID is een gezichtsherkenningstechnologie ontwikkeld door Apple en beschikbaar op bepaalde iPhone- en iPad-modellen. Hiermee kunt u uw apparaat ontgrendelen, betalingen doen, toegang krijgen tot beveiligde apps en meer, gewoon door naar het scherm te kijken. Face ID maakt gebruik van een infraroodcamera, een puntprojector en een verlichting om een ​​3D-kaart van uw gezicht te maken en deze te vergelijken met de kaart die op uw apparaat is opgeslagen. Face ID is ontworpen om veilig, snel en gemakkelijk te gebruiken te zijn.


Hoe Face ID repareren als het niet werkt?

Soms werkt Face ID mogelijk niet goed of helemaal niet. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verkeerde configuratie, een softwareprobleem, een obstakel op de camera of hardwareschade. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen die u zelf kunt uitproberen voordat u contact opneemt met een reparatieservice:

- Controleer of uw apparaat compatibel is met Face ID . Alleen de volgende modellen hebben deze functie: iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone iPad Pro 11 inch (1e, 2e en 3e generatie), iPad Pro 12,9 inch (3e, 4e en 5e generatie).
- Controleer of Face ID is geactiveerd in uw apparaatinstellingen. Ga naar Instellingen > Face ID & toegangscode en zorg ervoor dat de opties die u wilt gebruiken zijn aangevinkt.
- Controleer of niets de TrueDepth-camera bovenaan het scherm blokkeert. Vermijd hoesjes, beschermfolies, zonnebrillen, maskers of accessoires die de gezichtsherkenning kunnen verstoren.
- Controleer of uw gezicht duidelijk zichtbaar en verlicht is. Houd uw apparaat ongeveer 25 tot 50 cm van uw gezicht en kijk recht in uw ogen. Vermijd scherpe hoeken of aanzienlijke veranderingen in het licht.
- Reset Face ID en stel het opnieuw in. Ga naar Instellingen > Face ID & toegangscode en tik op Face ID opnieuw instellen. Volg daarna de instructies op het scherm om uw gezicht opnieuw te registreren.
- Start uw apparaat opnieuw op. Houd de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt totdat de schuifregelaar Uitschakelen verschijnt. Versleep de schuifregelaar om uw apparaat uit te schakelen. Wacht een paar seconden en schakel hem vervolgens weer in door op de zijknop te drukken.

Als geen van deze oplossingen het probleem oplost, is uw TrueDepth-camera mogelijk beschadigd of defect . In dit geval moet u een professionele reparatieservice bellen.

Waarom kiezen voor Belmobile.be om Face ID te herstellen?

Belmobile.be is de iPhone- en iPad-reparatiespecialist in Brussel. Wij bieden u verschillende voordelen om Face ID te repareren:

  1. Een gratis diagnose : wij onderzoeken uw toestel en vertellen u vrijblijvend het probleem en de kosten van de reparatie.
  2. 12 maanden garantie : we gebruiken kwaliteitsonderdelen en we bieden u een jaar garantie op al onze reparaties.
  3. Erkende ervaring : we hebben meer dan 10 jaar ervaring met het repareren van Apple-apparaten en zijn gecertificeerd door het merk.
  4. Ongeëvenaarde snelheid : wij repareren uw toestel in de meeste gevallen in minder dan een uur en zonder afspraak.

Hoeveel kost het om iPhone Face ID te repareren?

De prijs van een iPhone Face ID-reparatie is afhankelijk van het model van uw toestel. Hier is een samenvattende tabel met prijzen bij Belmobile:

iPhone X/XS/XR/11 € 69
iPhone XS Max/11 Pro/11 Pro Max € 79
iPhone 12 Mini/12/12 Pro € 89
iPhone 13 Mini/13/13 Pro € 99
iPhone 13 Pro Max € 109

Veelgestelde vragen over Face ID


Heeft u nog vragen over het repareren van Face ID? Hier vindt u enkele antwoorden op de meest gestelde vragen:

  • Hoe lang duurt de Face ID-reparatie? Face ID reparatie duurt bij Belmobile ongeveer een uur. U kunt uw toestel aan ons toevertrouwen en het dezelfde dag ophalen.

  • Verlies ik mijn gegevens als ik Face ID repareer? Nee, u verliest uw gegevens niet door Face ID te repareren. Wij raden u echter uit voorzorg aan om een ​​back-up van uw toestel te maken voordat u het aan ons toevertrouwt.

  • Kun je andere Face ID-problemen oplossen? Ja, we kunnen andere Face ID-problemen repareren, zoals het vervangen van het scherm, het vervangen van de batterij, het vervangen van de luidspreker of het vervangen van de microfoon. Wij geven u een gepersonaliseerde offerte op basis van het probleem dat u tegenkomt.

  • Hoe maak ik een afspraak voor het repareren van Face ID? Voor een reparatie van Face ID bij Belmobile hoeft u geen afspraak te maken. U kunt rechtstreeks naar een van onze winkels in Brussel komen, van maandag tot zaterdag, van 10.00 tot 19.00 uur. Wij heten u graag welkom en bieden u de beste oplossing voor uw toestel.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.